De Andere Markt

De Andere Markt (DAM) is een project dat in 2015 werd opgezet door onderzoekers van de Universiteit van Hasselt en LUCA School of Arts, met steun van de stad Genk en de Europese Unie via het FP7-project TRADERS. Gevestigd in een winkelpand in de buurt van Winterslag, heeft DAM aan verschillende projecten gewerkt om alternatieve toekomsten voor (werk in) de stad Genk te bedenken, te bespreken en te ontwerpen. Deze website presenteert de verschillende projecten die gestart zijn in de stad Genk (en later uitgebreid naar steden zoals Hasselt, Leuven, Mechelen, Houthalen-Helchteren).

De Andere Markt is actief op verschillende plaatsen. Zie MAP met knopjes waar je verhalen kan oproepen, beeld, tekst en video

Op die plaatsen brengen we de verschillende mensen, plekken en organisaties die rond de verbinding aanwezig zijn, leven en werken in beeld. Zie de ACTORS.

Op die plaatsen maken we gebruik van verschillende tools om het gesprek aan te gaan met de mensen die daar leven en werken, zoals een werkplek die zich verplaatst via een tandem, zie TOOLS (meerdere beelden, tekst en video's).

Wij zoeken ook nieuwe verbanden tussen mensen, plekken en tools, zie NETWORK en nodigen jou uit om de gaten in het netwerk in te vullen.